De Drumfanfare

historieDrumfanfare Jonathan is een Engels georiënteerd korps. Jonathan speelt voornamelijk marsmuziek maar ook bekende popsongs en tijdloze classics. Jonathan is in 1954 opgericht. In de loop der jaren heeft Jonathan vele evenementen en taptoes opgeluisterd met haar optreden. Jonathan heeft een diversiteit in instrumenten; van trompetten tot lyra’s en van dwarsfluiten tot trommels. Met haar opvallende bordeauxrode uniform en verscheidenheid in instrumenten is Jonathan graag geziene gast. Wilt u meer weten over Jonathan, neemt u dan contact met ons op.

Instructeurs

De leden van Jonathan hebben bijna allemaal hun muzikale opleiding binnen de gelederen van de vereniging genoten. Jonathan beschikt over een aantal gekwalificeerde en ervaren instructeurs. Zij geven les aan nieuwe leden en spijkeren de ervaren Jonathanners bij op hun instrument.

De drumfanfare staat onder leiding van dirigent/instructeur Jan van Schaijk. Hij heeft vele blaasinstrumenten gespeeld. Ook heeft hij een instructeursdiploma. De dirigent/instructeur is ook verantwoordelijk voor de excercitie-repetities.

CJV Jonathan

Drumfanfare Jonathan is onderdeel van de CJV Jonathan. CJV staat voor Christelijke Jongeren Vereniging. De CJV heeft het jeugd- en jongerenwerk hoog in haar vaandel staan. CJV Jonathan is aangesloten bij YMCA-Nederland.